Kansalaissienestystä

Kun näen somessa kanssakansalaisteni sienipäivityksiä, käy mielessä että pystyn vähintäänkin parempaan. Kansalaistoiminnassahan osaamisen puute ei saa olla tekemisen este. Tässä siis näkemyksiäni sienimetsästä.

Anopinherkkusieni2

Kuva 1: Anopinherkkusieni.

Punamädättäjäsieni2

Kuva 2: Punamädättäjäsieni. Kaltattava ja teilattava huolellisesti ennen käyttöä.

Vinopersuke2

Kuva 3: Vinopersukki.

Taigasilovikki2Kuva 4: Taigasilovikki. Parasta voissa paistettuna.

Valemarmosetti2

Kuva 5: Valemarmosetti. Ei tule sotkea tavalliseen marmosettiin.

Punkkitatti2

Kuva 6: Punkkitatti. Aiheuttaa syötynä kuumetta,veriripulia, lihaskramppeja, kroonista kipua, hallusinaatioita, sisäistä verenvuotoa, ja tajuttomuutta.  Erinomainen ruokasieni.

 

Ensi syksynä aion jakaa tietojani sorsanmetsästyksestä; kuitenkin sillä varauksella, että sinkojen maahantuonnissa tuntuu tällä hetkellä olevan pientä takkuilua.

 

 

 

 

 

Published by

Jakke Mäkelä

Physicist, but not ideologically -- it's the methods that matter. Background: PhD in physics, four years in basic research, over a decade in industrial R&D. Interests: anything that can be twisted into numbers; hazards and warnings; invisible risks. Worries: Almost everything, but especially freedom of speech, Internet neutrality, humanitarian problems, IPR, environmental issues. Happiness: family, dry humor, and thinking about things.

4 thoughts on “Kansalaissienestystä”

    1. Ihan kumpaa halvemmalla milloinkin saa. Vaikka kuinka pyrkisi luonnonmukaiseen elämäntapaan, niin jotkut taloudelliset realiteetit on otettava huomioon.

    2. Sähkökalastus on myös tehokas tapa, ja Jakke pienenä vihreänä miehenä käyttää siihen toki puhdasta tuulivoimalla tuotettua sähköä. Jakella on itseasiassa suunnittelilla kokonainen tuulivoimapuisto vain omiin kalastustarpeisiinsa.

      1. Ei ollut tullut mieleen, mutta tuohan on loistava konsepti. Kalathan on tosiaan ekovoimalla pyydettyjä, eli kenelläkään ei pitäisi olla mitään valittamista. Luulisin.

Comments are closed.

Translate »