Soldiers of Odin ja väkivaltamekanismi

Jokaisen demokratiasta kiinnostuneen kannattaisi nyt käydä itse katsomassa Soldiers of Odinin FB-sivuilla, millainen organisaatio Suomessa alkaa järjestystä ylläpitää. Viimeistään allaoleva postaus (alkuperäinen löytyy täältä) osoittaa, millainen mekanismi nyt on käynnistymässä.

Tuntemani liberaalit ovat erittäin laajalti sitä mieltä, että SOO:n partioille ei voi tehdä yhtään mitään ennen kuin ne syyllistyvät rikoksiin. Sananvapautta kun ei voi rajoittaa. Ehkä niin, mutta siinä unohtuu yksi seikka: kun (ei jos) jotain tapahtuu, kuka hullu lähtee nostamaan syytettä tai suostuu todistajaksi jos tietää että 25:ltä paikkakunnalta voi tulla jengiläisiä kostamaan?

Tällä uhkauksella (olkoonkin että juridisesti se ei ehkä ole aivan suora uhkaus) SOO nosti juuri pelin kierrokset aivan uuteen kertaluokkaan.  Kansallisesti organisoitunut väkivalta on aivan eri asia kuin paikallinen örinä. Se tulisi viimeinkin ottaa vakavasti.

Odin

Teksti: “Hei! On tullut tietoomme, että jotkut toiset “turvapartiot” yrittävät kieltää meitä tulemasta paikkakunnallenne partioimaan, sekä mahdollisesti rauhoittamaan tilannetta paikkakunnalla.
Me emme kysele lupia toisilta vapaaehtoisilta turvapartioilta, että saammeko tulla.
Tarvittaessa tulemme 25:ltä paikkakunnalta paikkakunnallesi partoimaan, mikäli on oikein rauhatonta menoa. Tehdään yhteistyötä kaikki partiot? Terveisin S.O.O”

Edit: Pian tämän blogin julkaisemisen jälkeen tuli uutinen, että hallitus pohtii näiden katupartioiden kieltämistä. Hyvä niin.