Rikos, rangaistus ja TE-keskus

 

“Teille tulee nyt rangaistus. Keksikää jokin rike jonka olette tehneet ja tunnustakaa se, niin Teitä ei harmita aivan niin paljon”.  Jos TE-keskuksesta joskus tehdään elokuva, haluan tuon repliikin sinne.

Elämä heittelee pätkätyötöntä, ja 1.9. eteenpäin on edessä kuukauden työttömyyspätkä. Siitä pitää ilmoittaa TE-keskukseen välittömästi, tai tulee rangaistus.

Ilmoittautua voi vain ja ainoastaan puhelimitse, tai tulee rangaistus.

Palvelupuhelimessa oli teknisiä ongelmia 1-2.9, eikä se ollut kertaakaan toiminnassa kun yritin soittaa. Siitä tulee rangaistus.

Nyt 5.9. puhelinpalvelu toimii, mutta sinne on niin kova ruuhka että jonotusjärjestelmä ei enää toimi. Siitä tulee rangaistus.

Verkkosivuilla ei ole keinoa ottaa tässä asiassa yhteyttä. Siitä tulee rangaistus.

Löysin lopulta kohdan, jonka kautta voi jättää  yhteyspyynnön “suunnitelmien päivittämistä” varten. Jätin pyynnön jotta saisin edes jotain paperille johonkin, vaikkei asia taida aivan tätä koskeakaan. Siitä tulee ilman muuta rangaistus, todennäköisesti moninkertainen ja takautuva.

Palvelussa on ruuhkaa, joten yhteydenoton saan aikaisintaan 12.9. eli aivan liian myöhään. Tästä tulee rangaistus.

En ole vielä keksinyt sopivaa rikettä jonka olisin tehnyt, joten tällä hetkellä tämä vielä hiukan harmittaa. Sen verran on vielä itsetuntoa jäljellä, että haluaisin että mielikuvitusrikkeeni olisi, no, mielikuvituksellinen. Ehkä jopa elegantti.  Mutta eiköhän tämä tästä. 

Edit: yritän Facebook-sivuillani joukkoistamalla löytää mielikuvitusrikkeistä, joissa olisi mielikuvitusta. Tällä hetkellä johdossa on kaksi eri tavalla hienoa helmeä: passiivis-aggressiivisen kyyninen Et ole ymmärtänyt hankkiutua raskaaksi ajoissa” ja toisaalta kaurismäkeläisen lakoninen “Olet kävellyt myötätuuleen. “

Edit 2: Tarina päättyi lopulta onnellisesti, tai onnellisesti ja onnellisesti, mutta päättyi kuitenkin. Ks Työ, tarkoitus ja TE-keskus.

Kirjoittaja on ollut akateeminen pätkä- ja silpputyöläinen  ja ajoittaistyötön vuodesta 2012, oltuaan sitä ennen menestyjä.  Lisää asiaa työttömyydestä, osa vakavaa osa ei: Työttömyys.

crime 68c54c9599ba37d9ab98c0c51afe2298

Published by

Jakke Mäkelä

Physicist, but not ideologically -- it's the methods that matter. Background: PhD in physics, four years in basic research, over a decade in industrial R&D. Interests: anything that can be twisted into numbers; hazards and warnings; invisible risks. Worries: Almost everything, but especially freedom of speech, Internet neutrality, humanitarian problems, IPR, environmental issues. Happiness: family, dry humor, and thinking about things.

Translate »