Viikon työttömyyslatteus 2: Terapeutiikkaa

Uskon olevani jonkinlainen isähahmo monelle — ainakaan en ole vastakkaisia näkemyksiä kuunnellut — ja siksi olen pohtinut, miten lohduttaisin sellaisia kanssatallustajia jotka pelkäävät parhaillaan työttömyyttä. Olivat he sitten kohta valmistuvia, epävarmassa työpaikassa, tai alaa vaihtamassa, olisi hyvä jos osaisi löytää lohdutuksen sanoja.

Silloin nimittäin osaa löytää myös lannistuksen sanoja, samassa hengessä kuin aiemmin kehittämäni latteuden maailmanennätys työttömille ja ehkäpä myös maailman aneemisin työhakemus. Olen yrittänyt miettiä, mikä olisi lannistavin, musertavin, toivottomin, masentavin ja epäinhimillisin terapeuttinen iskulause tähän tilanteeseen. Luulenpä että löytyi:

“Älä joudu työttömäksi.”

Lausutaan sotilaallisen tylysti. Vähän sanoja. Paljon painoarvoa.

Lisää näkemyksiä työttömyydestä täällä.

Nuija

 

 

 

 

 

 

One thought on “Viikon työttömyyslatteus 2: Terapeutiikkaa”

Comments are closed.