Je Suis Charlie

Olen ollut — ja olen edelleen — sitä mieltä, että ideaalisessa sivistyneessä yhteiskunnassa ei voi olla tarvetta pilkata kenellekään tärkeitä ja pyhiä arvoja. En edelleenkään ymmärrä, miksi sananvapautta olisi pakko käyttää nimenomaan toisten tahalliseen loukkaamiseen. Mutta idealismista on jossakin vaiheessa pakko tinkiä, jos aikoo säilyttää sivistyksen.

[Edit: kuvat vaihdetty 15:00] Alla oleva kuva tiivistää paljon: se voi vaikuttaa provosoivalta, mutta tällaisia kuvia voidaan yhteiskunnassamme tehdä, niitä tullaan tekemään, ja niitä on kestettävä.  Paljon törkeämpiäkin on kestettävä; niitä löytyy helposti Google-haulla.

Edit 2: Olen myöhemmin muuttanut kantaani aika tavalla. Ks “Saasta vs saasta”.

 

kissing_hebdo

Tasapuolisuuden vuoksi: myös tällaisia on kestettävä.

libre

[Huom: Blogin alkuperäisessä versiossa oli kuva surullisen kuuluisasta Muhammed-pilakuvasta.  Päädyin vaihtamaan sen näihin kuviin. En pelosta, vaan siksi että nämä sopivat varsinaiseen viestiin paljon paremmin.  Näistäkin voi ihan riittävästi pahoittaa mielensä jos sille tuulelle sattuu. Mielensä saa pahoittaa, mutta mitään muuta ei voi tehdä].