Foliokalsareista bisnesinnovaatioon (perjantaikirjoitus)

Jostakin syystä minua yllytetään nykyään jatkuvasti kirjoittamaan typeristä ja noloista aiheista. Hullua ei kannata yllyttää, minua kannattaa, joten tällä kertaa aiheena  foliokivekset.

Lähtökohta: eräs amerikkalainen startup-firma markkinoi säteilysuojattuja miesten alushousuja. Kalsarit ovat hopeoidut, minkä väitetään suojaavan gonadeja WLAN,- 3G-  ja 4G-säteilyltä.

 

www.imaging-resource.com

Jos annetaan armoa pienissä detaljeissa — kuten siinä että eivät kyllä suojaa — niin mitä positiivista tästä voisi vääntää? Miten tätä bisnestä saisi entisestään parannettua?

Huuhaa tuottaa toki hyvää pöhinää jo nyt.  Onhan Suomessakin myyty vaikkapa LED-valoja joita voi työntää ruumiinonteloihinsa, ja  parantaa sitä kautta vaikkapa naapurin psoriasiksen oman paksusuolensa kautta, jos kuulopuheisiin on uskomista.  Bisnes on bisnestä, kunhan siinä on innovaatiota.

Mutta aina voi parantaa.  Millä tavalla paranoidia huuhaata (ja huuhaata ylipäätään) pitäisi kehittää, jotta sitä saisi myytyä vielä enemmän?

Vastaus on yksinkertainen. Seksi myy.

Alushousut sinällään olisivat heti oikealla alueella, mutta… näissä kalsareissa nyt vain ei ole seksiä. Tylsänä perusheterona en ole asiantuntija miesten kalsareiden seksikkyydessä, mutta tämän tiedän: nuo kalsarit ovat sen näköisiä, että tylsänä keski-ikäisenä voisin itsekin niitä käyttää. Not hot.

Triviaali ratkaisu — liiankin triviaali — olisi muotoilla nuo kalsarit eri tavalla. Hopeoinnin kanssa voi mennä överiksi ja tehdä siitä glitteriä; tai sitten voisi mennä enemmän humoristiseen suuntaan, ja muotoilla vaikkapa etumukseen elektronitykin.

Mutta oikeastaan pitäisi ajatella paljon laajemmin. Ei riitä että yksittäiset tuotteet muotoillaan eroottisiksi; koko ajattelumaailma pitäisi muuttaa.  Miksi tiukat farkut myyvät? Ne korostavat muotoja. Mutta muodot taas myyvät lähinnä siksi, että tietynlaisia muotoja pidetään tällä hetkellä esteettisinä.  Estetiikka oli toisenlainen 60-luvulla, tai Rubensin ajan Hollannissa.

Estetiikka pitää siis muuttaa.  Pitäisi muuttaa yhteiskunta sellaiseksi, jossa hörhö ja vainoharhainen mieli on yhtä seksikäs kuin pyöreä takamus tai Ritari Ässän rintakarvat.

Olen jo löytänyt käsitteelle nimenkin: Foliofilia (TM).

Epäilemättä foliofiilejä on jo maailma täynnä. Mitään sellaista asiaa ei olekaan, etteikö joku olisi siitä hankkinut fetissiä. Mutta ilmeisesti sitä ei ole järjestäytyneenä liikkeenä. Jos joku haluaa oikeasti rikastua tällä bisnesalueella, pitää järjestäytyä ja ennen muuta luoda uusi  asenneympäristö.

Varsinaisia liikesalaisuuksia en tässä vaiheessa avaa liikaa, mutta hahmotan kuitenkin hiukan pääni sisältöä.

• Esimerkiksi maadoitettuja peittoja myydään tällä hetkellä lähinnä turvallisuuspainotteisesti (mm minimoimaan sähkösaastetta ja hillitsemään vapaita radikaaleja). Missä on viisinkertaiseen hintaan myytävä honeymoon-maadoitus korkeammalla potentiaalienergiatasolla?

• Aiemmin mainittu ruumiinontelovalo on itsestäänselvä osa tuoteportfoliota. Värinä sinällään on jo vanha vitsi, mutta entä  tupladopplerpolarisoitu valokeila? Silloinhan itse valo tärisee, sekä pysty- että vaakasuunnaassa.

• Verenkiertoa stimuloivan magneettirenkaan ei välttämättä tarvitse stimuloida verenkiertoa juuri ranteen ympärillä. Tupladopplerpolarisaatiota siihen on hankala saada, mutta ferromagnetismi kuulostaa hyvältä ja onnistuu helposti.

• Miksi Suomessa ei ole edelleenkään homeopaattista striptease-klubia? Sehän vaatisi ainoastaan eskimopukuun sonnustautuneen henkilön joka käy lavalla löysäämässä hiukan kengännauhaansa ja kävelee sitten pois. Chippendales-versiossa löysätään solmiota.

• Jopa vanhasta kunnon foliohatusta löytyy uutta, kun vain avoimin mielin miettii.  Yöasusta voidaan leikata strategisia osia pois; hiukan vastaavasti, BDSM-foliohatun ohimoiden kohdalle voi laittaa läppiä.  Näitä sitten foliodomina voi säteilytyrmässä avata ja sulkea, samalla kun avaa ja sulkee WLAN-tukiasemia.

Mikäli joku innovatiivinen bisnesenkeli haluaa kehitellä ideoita eteenpäin, yhteystietoni ovat vaikeasti saatavilla.

Lisää samanhenkistä materiaalia täällä: Perjantaikirjoitukset.